top of page

Cesta k wellbeingu skrze podporu a rozmanitost v Multikulturním centru Brusinka

Jak se blíží konec roku 2023, mnozí z nás si připomínají radostné okamžiky v našich kariérách, osobním životě a setkání s milovanými. Pro jiné byl však tento rok výzvou. Válka na Ukrajině a v Izraeli. Obavy o budoucnost. Pracovní spory týkající se národnosti. Diskriminace při pokusu o pronájem bytu. Různé názory. Věci se zdražují a ceny energií výrazně stoupají. To vše má vážný dopad na duševní zdraví.


Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) jsou migranti zvláště zranitelní, protože mohou čelit různým stresorům a obtížím, které ovlivňují jejich duševní zdraví a celkový pocit pohody jak před, tak po jejich příchodu. Běžné duševní nemoci, včetně úzkosti, deprese a posttraumatické stresové poruchy (PTSD), jsou častější mezi migranty a uprchlíky než mezi hostitelskými skupinami.

Jak vám může Multikulturní centrum Brusinka pomoci?

🌺 1. Podpora komunity

Multikulturní centrum Brusinka je plné vzrušujících událostí každý měsíc, poskytující jedinečnou příležitost setkat se s lidmi se stejnými zájmy. Tato kulturní oáza nabízí prostor pro různorodé události, které spojují lidi různých národností a kultur.

Díky různorodosti událostí je tu něco pro každého. Setkání, diskuse, kulturní večery a mnoho dalšího - to vše vytváří atmosféru vzájemného porozumění a inspiruje výměnu zkušeností. Multikulturní centrum Brusinka se stává místem, kde nejen různé kultury spojují síly, ale také lidé, kteří jsou připraveni sdílet své tradice a učit se novým věcem.

🗣️ 2. Vícejazyčná psychologická pomoc

V Multikulturním centru Brusinka pracují profesionální psychologové, kteří jsou připraveni vám pomoci ve čtyřech jazycích: čeština, angličtina, ruština a ukrajinština.

Bez ohledu na to, v jakém jazyce preferujete komunikovat, naši psychologové jsou připraveni vytvořit útulný a důvěrný prostor pro rozhovor. Oceňujeme rozmanitost a snažíme se zajistit, aby kvalitní psychologická podpora byla k dispozici všem, kteří nás kontaktují. Buďte si jisti, že ve našem centru bude vaše žádost přijata s porozuměním a profesionalitou, a podpora bude poskytnuta v jazyce, který vám nejvíce vyhovuje.

💼3. Kariérní a finanční poradenství

Kariérní a finanční poradenství jsou klíčovými aspekty podpory, které mají přímý vliv na fyzické zdraví. Tyto služby mohou pomoci našim klientům lépe porozumět svým profesním možnostem, úspěšně plánovat kariéru a efektivně spravovat své finanční blahobyt. Navíc informovaný přístup k kariérnímu a finančnímu plánování podporuje rovnováhu mezi prací a životem, což je důležitý faktor pro udržení fyzického a emocionálního zdraví.

🎨4. Terapeutický vliv umění, hudby a hereckých kurzů

Kurzy výtvarného umění, hudby a her v našem centru hrají důležitou roli ve podpoře duševního zdraví. Tyto formy kreativity poskytují jedinečné mechanismy pro sebevyjádření a emoční uvolnění, což je zvláště cenné při hledání psychické pohody. Na našem centru můžete zažít zážitky od tvůrčího vyjádření po rozvoj empatie a sociálních dovedností prostřednictvím her.

Pro všechny, kteří hledají pohodlí, porozumění a rozvoj, Brusinka není jen centrum - je to vaše bezpečné místo. Vaše cesta má význam, a v naší komunitě nejen najdete podporu, ale i oslavu rozmanitosti a sdílených zkušeností.


Autor: Mgr. Mariia Svyrydova

25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page